dinsdag 25 juli 2017

Dinsdag 25 juli - Op bezoek bij de koningin

De dag begon weer met zon! Balmoral castle had de vlag in de top en dus was de koningin 'thuis'. Nou ja, bij de entree zeiden ze al dat ze niet in het kasteel zelf verbleef dus zonder enig verwachting gingen we rondkijken bij het indrukwekkende castle uit 1852:


Bij het kasteel hoorde een mooie engelse tuin, zou ze er zelf wel eens komen...


Na de zelf gekochte koffie en cake, nog maar een rondje wandelen buiten het park, de heuvel op. De route uit het boekje volgend, kwamen we in de eenzaamheid langs een bobbie, langs een tweede bobbie, langs een camera in het bos... en ja hoor een derde bobbie en toen wisten we wel waar ze zat! Foto durfden we natuurlijk niet te maken en zeker niet toen we een man a la prins Charles in de tuin zagen bellen... 'op weg naar de Cairnes m'am?'... yes sir...'Straight on please'...


We waren daar overigens inderdaad naar op weg. De Cairnes zijn gedenktekens van gestapelde stenen waarvan er meerdere te vinden zijn in het bos achter het kasteel. Deze is bijv door Queen Victoria opgericht bij de voltooiing vsn het kasteel in 1852 (op een ouder kasteel verder gebouwd overigens). 

Het was een bijzondere wandeling, met bovenop de heuvel weer zicht op het complex waar de Queen met haar familie verbleef. Ze hebben echt wel een mooi plekje uitgezocht...


De avond had nog iets anders voor ons in petto, een optreden van een groep jonge muzikanten, Feis Spe, die de gaelic taal, muziek en dans wil bewaren, superleuk in de lokale village hall:


T was me weer een bijzonder schots dagje!

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie reis maken jullie, met veel inspiratie. Erg leuk om jullie zo te volgen. Ik reis een beetje mee zo. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doe mij ook maar zo'n zonnescherm in de auto

    BeantwoordenVerwijderen