woensdag 26 juli 2017

Woensdag 26 juli - a rainy day in Scotland

Het weerbericht voor vandaag 😂:


Ja en we zijn natuurlijk geen watjes maar om nou 19 km door de regen te lopen.... vrijwillig... voor een mistige top, nou nee.


Dus wat doe je dan? Je maakt ns een steekje (of twee), leest een goed boek of telt je geld. He, een schotse pond?


Met de beroemde distel erop! De legende wil dat er ooit een viking in een distel trapte en het uitschreeuwde van pijn waardoor de Schotten op tijd de aanval konden afslaan. Zo werd de distel nationaal symbool!

Gelukkig werd het om 14 uur weer droog (we waren natuurlijk al snel uitgeteld 😂). Dus nog maar even erop uit:


Over de heuvel door het bos met uitzicht op Braemar (en de hill die we gisteren beklommen links) naar het kasteel van Braemar:


Het kasteeltje is ook als militair fort gebruikt en dat heeft zo zn inscripties nagelaten. Voor de rest was het kasteel nog ingericht zoals ze tot in de jaren vijftig op het kasteel leefden, de heer van de Clan Farquharson. En omdat ze de directe buren van Balmoral castle zijn, in kasteeltechnisch opzicht, wemelde het hier ook weer van de royal memorabilia:


Hierboven de tweedruitjes, per kasteel verschillend, de bovenste is van Balmoral castle, de onderste van Braemar castle. Zelfs de gordijnen van het hemelbed waren geruit in originele staat!

Het kasteel is ook vaak het toneel geweest van de highland games (of de Braemar gathering) waar de heersende monarch nog elk jaar bij aanwezig is. En oh ja, prins Charles speelde hier vaak met 'buurmeisje' Suusie. Dat alles gaf dit kasteeltje een heel eigen charme.

Gelukkig bleef het verder droog, morgen naar Inverness!

1 opmerking:

  1. Jee wat een geweldige mooie reis en leuke verhalen. Jammer dat ik dat buurmeisje Suusie niet ben, alhoewel ik blij liever in Putten :) En de regen ach die hebben we in Nederland ook alleen een andere natuur.

    BeantwoordenVerwijderen